Sposób przygotowania:
Kotlety z soczewicy
Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, ostudzoną mielimy.
Cebulę i czosnek drobno siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do zmielonej soczewicy, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Cebulę i czosnek drobno siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do zmielonej soczewicy, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obydwu stron.