Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Kotleciki z jajek Margaretki

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki z jajek z dodatkiem świeżych ziół.

Kotleciki z jajek Margaretki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z jajek Margaretki

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki bułki tartej do masy jajecznej i trochę do obtoczenia kotletów
  • 2 łyżki świeżych ziół np. natki pietruszki, koperku, szczypiorku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz ziołowy
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek Margaretki
Ugotowane na twardo jajka rozdrobnić np. przy użyciu np. takiej kratki, jak widac na zdjęciu. Dodać bułkę tartą, jajko, sól, pieprz idowolną zieleninę. Dokładnie wymieszać i formować male kotleciki. Obtaczać w bułce tertej i smażyć na rozgrzanym oleju przez 2 minuty z każdej strony. Podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką.
Kotleciki z jajek Margaretki
Ugotowane na twardo jajka rozdrobnić, posiekać.
Kotleciki z jajek Margaretki
Dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy, zioła.
Kotleciki z jajek Margaretki
Formować małe kotleciki, smażyć po 2 min. na każdej stronie.
Kotleciki z jajek Margaretki
Po skonsumowaniu dania naczynia umyć w płynie Fairy.Najlepszy Lemon.