Sposób przygotowania:
Ryż z warzywami w sosie słodko kwaśnym
Filet z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy i podsmażamy na małym ogniu od czasu do czasu mieszamy aby mięso się nie przypaliło.
Do garnka wkładamy pokrojonego w kostkę kabaczka, cebulę, paprykę czerwoną i zieloną. Podsmażamy.
Do składników wlewamy wodę i dodajemy przecier pomidorowy przyprawiamy gotujemy ok 10 min.
Podsmażone mięso dodajemy do sosu i dusimy ok 5 min.
Podajemy z wcześniej przygotowanym ryżem.
Do garnka wkładamy pokrojonego w kostkę kabaczka, cebulę, paprykę czerwoną i zieloną. Podsmażamy.
Do składników wlewamy wodę i dodajemy przecier pomidorowy przyprawiamy gotujemy ok 10 min.
Podsmażone mięso dodajemy do sosu i dusimy ok 5 min.
Podajemy z wcześniej przygotowanym ryżem.