Sposób przygotowania:
Kotleciki z jajek z płatkami owsianymi
1.Gotujemy na twardo 5 jajek, czekamy aż przestygną, obieramy ze skorupek i trzemy na tarce na najmniejszych oczkach. 2. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy dodajemy pokrojoną w drobną kosteczke cebulkę i szklimy mozemy posypać odrobina cukru, jeśli ktoś jest zwolennikiem cebuli może wkroić ją nawet całą. 3. Namaczamy w odrobinie wody czerstwe pieczywo do wchłonięcia nez skórek. 4.Łączymy starte jajka z cebulką i rozdrobnionym namokniętym pieczywem doprawiamy przyprawami i wbijamy surowe jajko wszystko mieszamy. 5. Ręce posypujemy odrobiną mąki i formułujemy kotleciki obtaczamy je w płtatkach owsianych i smazymy na rozgrzanym oleju aż sie zarumienią i degustujemy:)