Sposób przygotowania:
Kotleciki z kalarepki i szynkiETAP 1
Kalarepkę obieramy. Obraną ścieramy na tarce o grubych oczkach i delikatnie nasalamy. Nasoloną odkładamy na około 20 minut, by puściła sok.
ETAP 2
Między czasie szczypior drobno kroimy. Wędlinę kroimy w drobną kostkę.
ETAP 3
Nasoloną kalarepkę odciskamy z soku. Do odciśniętej dodajemy wędlinę, jajka, szczypior mąkę oraz przyprawy do smaku.
ETAP 4
Całość mieszamy do dokładnego połączenia składników.
ETAP 5
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje przygotowanego „ciasta”, formując zgrabne kotleciki.
Kotleciki smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe odsączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku i podajemy.
SylaUla
gusia1000
robaczek
mocsłodkości
lukrowanepierniczki