Sposób przygotowania:
Krokiety z fasolką szparagowąETAP 1
CIASTO: Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niego pozostałe składniki ciasta, czyli mąkę, jajka, sól, pieprz oraz proszek do pieczenia. Przygotowane składniki dokładnie miksujemy. Na patelni rozgrzewamy olej.
Przygotowane ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy naleśniki z obu stron do zrumienia
ETAP 2
NADZIENIE: Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy mięso. Smażymy je do miękkości przyprawiając do smaku według uznania.
Gotowe zdejmujemy z ognia. Lekko przestudzone łączymy z posiekaną natką pietruszki oraz startym serem żółtym.
Między czasie z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy ją do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzamy.
ETAP 3
Na usmażone naleśniki kolejno wykładamy porcje mięsa.
ETAP 4
Na mięso natomiast wykładamy koło siebie po kilka fasolek. Naleśniki zwijamy w rulon zamknięty.
ETAP 5
Uformowane krokiety panierujemy maczając je kolejno w mące, jajku i bułce. Tak przygotowane obsmażamy do zrumienienia na rozgrzanym oleju. Gotowe podajemy na ciepło.
SylaUla
gusia1000