Sposób przygotowania:
Kotleciki z kaparami i oliwkami
Mięso indycze opłukać, osuszyć na sitku i zmielić lub kupić zmielone. Oliwki wyjąć, odsączyć na osobnym sitku, cebulę obrać i opłukać oraz pokroić w piórka i przepuścić również przez maszynkę do mięsa, dodać namoczoną bułkę w mleku do zmielonego mięsa wbić jajo surowe lub dwa, jeśli jest dużo mięsa oraz kapary i oliwki i przyprawy. Wymieszać ręką całość. Formować średnie kotleciki z 10 sztuk, obtoczyć, wlać i rozgrzać olej na patelni i na rozgrzany kłaść kotleciki. Smażyć 5-7 min. z obu stron na brązowy kolor, wyjąć, odsączyć z tłuszczu i przełożyć na półmisek. Podawać danie z ziemniakami z wody, smażonymi lub makaronem.