Sposób przygotowania:
Mielone bez smażenia z kaparami i serem
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Do miski włożyć mięso, dodać cebulę, bułkę tartą i przyprawy. Bardzo dokładnie wymieszać mięso i ewentualnie doprawić więcej. Ser pokroić w drobną kostkę. Z mięsa formować płaskie kotlety, włożyć 1 kapara i kawałeczki sera, zamknąć i uformować kulkę. Ułożyć kotleciki w naczyniu żaroodpornym (nie natłuszczać formy!) i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 30-40 minut.
edytaha
darmiona
edytaha
Oki, trzymam za słowo :)
alaaa
darmiona
bez sera - owszem:-) robię też takie z pomidorami suszonymi, fetą - różnie:-)
dża
Oooo, fajny pomyśl na mielone. A z pomidorami i fetą: MNIAM!!!!
jaNina