lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Mamy już młoda kapustkę, możemy robić w różnych postaciach. Dziś wam pokaże kotleciki. Delikatne,pyszne i zasmażane.

Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego

Składniki:

  • karkówka z mielona 500 g

 

  • kapusta młoda 300 g

 

 

 

 

Dodatkowo:

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego

Wykonanie:

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i mielimy. Kapustę młodą szatkujemy i dodajemy do mięsa zmielonego. Doprawiamy solą i pieprzem oraz do kolorku dodajemy czerwoną zmieloną paprykę. Wbijamy jajko i mieszamy farsz.

Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolorek( sprawdzamy czy się upiekło w środku, możemy widelcem przekroić )

Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego
Do miseczki wbijamy jaja i wsypujemy przyprawy
Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, roimy w kostkę i mielimy.
Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego
Kapustę młodą szatkujemy i dodajemy do mięsa zmielonego.
Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego
Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolorek

Tagi:

warzywa mięsa