zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Kotlety z kapusty włoskiej Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i niedrogie kotlety.

Kotlety z kapusty włoskiej Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z kapusty włoskiej Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kapusty włoskiej Zub3r'a
Kapustę płuczemy. Dzielimy na ćwiartki. Następnie gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na rozgrzanym oleju. Studzimy. Wystudzoną kapustę mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Do kapusty dodajemy cebulę, jajko, sól, pieprz do smaku oraz odrobinę bułki tartej. Wyrabiamy masę. Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Smacznego!
Kotlety z kapusty włoskiej Zub3r'a
Kapustę włoską oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.
Kotlety z kapusty włoskiej Zub3r'a
Cebulę siekamy i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Kotlety z kapusty włoskiej Zub3r'a
Ugotowaną kapustę przepuszczamy przez maszynkę.
Kotlety z kapusty włoskiej Zub3r'a
Kapustę mieszamy z pozostałymi składnikami.