Sposób przygotowania:
Kruche pierożki z serem fetaWykonanie farszu:
Ser feta ucieramy z koncentratem pomidorowym, pieprzem i papryką słodką do smaku. Nie solimy ponieważ ser jest bardzo słony.
Wykonanie ciasta i pierożków:
Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie na posypanej mąką stolnicy wałkujemy, wykrawamy szklanką krążki, na każdy krążek nakładamy farsz serowy i zlepiamy pierożki.
Do pieczenia:
Każdy pierożek nakłuwamy widelcem i układamy na blaszce.
Pieczenie:
Następnie pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia.
Rady
Z przepisu wyszło mi 20 sztuk pierożków. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Farszu nie solimy ponieważ ser feta jest dość słony.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam:)