Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

kotlety z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo lubię kapustę kiszoną, która ma dużo witaminy C. Dlatego warto ją spożywać w okresie jesienno -zimowym.

kotlety  z kapusty kiszonej

Składniki:

kotlety z kapusty kiszonej

 

  • jeżeli nie ma w kapuście, sól i pieprz oraz 1 jajko, 2 szklanki maki pszennej, 1 szklanka mleka.

Sposób przygotowania:

kotlety z kapusty kiszonej
Kapustę gotujemy razem z cebulą ok. 20 minut. Studzimy. Paprykę kroimy w kostkę. Z mleka, mąki i jajka robimy ciasto. dodajemy poszatkowaną kapustę, cebulę oraz paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy na oleju na złoty kolor. podajemy z surówką z kapusty kiszonej.