Sposób przygotowania:
Kotleciki z kurczakiem, cukinią i papryką
1. Filet z piersi kurczaka kroję w małą kosteczkę. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach.
Paprykę oraz cebulę kroję w małą kostkę.
2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, zioła prowansalskie oraz sól i pierz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuje małe, owalne kotleciki.
3. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
Paprykę oraz cebulę kroję w małą kostkę.
2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, zioła prowansalskie oraz sól i pierz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuje małe, owalne kotleciki.
3. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
BozenaMatuszczyk
SylaUla
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
skuter5