Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z podgrzybkamiETAP 1:
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam.
Grzyby opłukuję ale ich nie moczę w wodzie, odsączam na sitku i kroję.
Smażę na rozgrzanym oleju, doprawiam solą, pieprzem, majerankiem.
ETAP 2:
Pierś z kurczaka kroję na kawałki, posypuję solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka dodaję cztery łyżki oliwy.
Odstawiam na 30 minut do lodówki
Cebulę kroję drobno przesmażam na oleju, dodaję kurczaka i dalej przesmażam i wykładam na talerz.
ETAP 3:
Do miseczki przekładam śmietanę, dodaję jajka, natkę pokrojoną, sól, pieprz i mieszam.
Dodaję do makaronu i mieszam razem z grzybami, kurczakiem.
ETAP 4:
Przekładam do naczynia do zapiekania.
Na wierzchu posypuję serem, dodaję pomidorki koktajlowe i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 30 minut.
Przed podaniem posypuję natką.
SylaUla