Sposób przygotowania:
Pulpeciki z makreli z kukurydzą
Cebulę obrać, umyć, pokroić na niewielkie kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Makrelę obrać z ości, oczyścić ze skórki, pozostawić samo mięsko(tak, tak drodzy wegetarianie- ryba to też pewnego rodzaju mięsko ;P ). Do miski wrzucić makrelę, cebulę , kukurydzę oraz umytą i poszatkowaną kapustę. Zamieszać, dodać posiekaną, czystą pietruszkę. Dodać semolinę oraz jajko i dokładnie wszystko wymieszać, dodać siemię lniane oraz całość przyprawić pieprzem, soją, maggi i vegetą. Z masy formować niewielkie kuleczki. Obtaczać w panierce zrobionej tak: do otrąb dodać płatki żytnie, które wkładamy najpierw do foliowego woreczka i rozdrabniamy tłuczkiem do mięsa. Kuleczki panierować i smażyćz obu stron na rozgrzanym oleju.