wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Kotleciki z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki świetnie nadają się jako przekąski na uroczystościach.

Kotleciki z pieczarek

Składniki:

Kotleciki z pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z pieczarek
Pieczarki myjemy, obieramy a następnie drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki i dusimy na małym ogniu. W tym czasie moczymy bułkę w mleku, następnie wyciskamy ją i przecieramy przez sito. Dodajemy jajo, przyprawy do smaku. Łączymy to wszystko z pieczarkami, i wyrabiamy na jednolitą masę.
Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej. Wkładamy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor. Podajemy na ciepło.

Tagi:

tarta