Sposób przygotowania:
Kotleciki z Polędwiczki
Mięso myjemy,usuwamy błonki-osuszamy i kroimy na pięć części.Paprykę myjemy i odkrawamy z niej pięć płatów z każdej strony,następnie wycinamy w nich dziurkę (patrz zdjęcie).Pokrojoną polędwiczkę rozbijamy jak na kotlety z każdej strony lecz nie za mocno.Doprawiamy przyprawą,solą,czosnkiem i pieprzem.Na dość mocno rozgrzanym oleju smażymy mięso z obu stron po kilka chwil i przekładamy na blachę (u mnie taka od piekarnika) Na każdy kawałek mięsa układamy obrączkę papryki a w środek układamy po dwie mini-klulki mozzarelli.Rozgrzewamy piekarnik do 200*C wkładamy blaszkę (środkowa półka-grzanie góra-dół) i pieczemy do rozpuszczenia się sera.Podajemy od razu po przygotowaniu z dowolnymi dodatkami... SMACZNEGO...
darmiona
jaNina
evita0007
Natala1210
gusia1000