Sposób przygotowania:
Filet wieprzowy w sosie śmietanowym z piekarnika
🔘 Polędwiczki wieprzowe oczyścić z błonek i nadmiaru tłuszczu, umyć, osuszyć papierem kuchennym i pokroić na około 5 cm. kawałki ( medaliony ). Następnie na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu intensywnie podsmażyć, wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Na tłuszczu po smażeniu mięsa, podsmażyć szynkę, dodać cebulę z czosnkiem i przez chwilę razem smażyć.
🔘 Sos śmietankowy: osobno w naczyniu wymieszać śmietanę z kwaśną śmietanę i keczupem, dodać chili, oraz sól i grubo zmielony pieprz. Wszystko razem dobrze wymieszać.
🔘 Polędwiczki przełożyć do naczynia żaroodpornego, rozłożyć na nich cebulę i polać sosem śmietanowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 60 minut w 175°C / Termoobieg /.
🔘 Sos śmietankowy: osobno w naczyniu wymieszać śmietanę z kwaśną śmietanę i keczupem, dodać chili, oraz sól i grubo zmielony pieprz. Wszystko razem dobrze wymieszać.
🔘 Polędwiczki przełożyć do naczynia żaroodpornego, rozłożyć na nich cebulę i polać sosem śmietanowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 60 minut w 175°C / Termoobieg /.