Sposób przygotowania:
Kotleciki z sera żóltego
Ser żółty kroimy na plasterki o grubości ok. 1 cm.
Do miseczki wbijamy jajko, łyżeczkę ketchupu i roztrzepujemy.
Do bułki tartej wsypujemy przyprawy, następnie ser żółty panierujemy kolejno w: mące, jajku, bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy z obu stron na rumiano na wolnym ogniu pod przykryciem przygotowane kotleciki.
Podajemy np. z ziemniaczkami, pieczrkami, pomidorkiem i zieleninką.
Do miseczki wbijamy jajko, łyżeczkę ketchupu i roztrzepujemy.
Do bułki tartej wsypujemy przyprawy, następnie ser żółty panierujemy kolejno w: mące, jajku, bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy z obu stron na rumiano na wolnym ogniu pod przykryciem przygotowane kotleciki.
Podajemy np. z ziemniaczkami, pieczrkami, pomidorkiem i zieleninką.
msewka
tosiek17
nie wypływa, bez obaw
msewka
Na pewno wyprubuję, a córka będzie zachwycona.Podałabym do tego jakąś kombinację winogron i orzechów włoskich, ew.żurawinę.Co o tym sądzisz?
tosiek17
świetny pomysł
A.B.
norbi53