Kotlet mielony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Kotlet mielony

Składniki:

Kotlet mielony

 

  • 1/2 kg mięsa wołowego i wieprzowego,
  • 2 t suche bułki,
  • 2 t jajka,
  • ziemniaki,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony
Mięso pokroić i skręcić przez praskę, razem z bułką i obraną cebulą. Następnie mięso wyrabiamy dodając sól, pieprz, jajka.Wszystko dobrze wymieszać na jednolitą masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy kładąc na rozgrzany tłuszcz.Po obustronnym zarumienieniu zestawiamy z ognia.