Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone z niespodziankąI
1. Mięso przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję 3 łyżki bułki tartej, parmezan, drobno posiekany koperek, sól, paprykę ostrą, dodaję obrany, przeciśnięty czosnek przez praskę. Dokładnie wyrabiam masę mięsną.
2. Na blacie rozkładam folię, wykładam na nią mięso. Mięso przykrywam drugą folią i rozwałkowuję mięso wałkiem na grubość 3mm.
II
3. Z mięsa wycinam kółka 8 cm, na każdy krążek mięsa na środek nakładam po łyżeczce ketchupu i po słupku mozzarelli.
III
4. Krążki mięsne składam na połowę, tworząc pół księżyce.
IV
5. Każdy kotlet panieruję w bułce tartej, następnie smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
V
6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
7. Smacznego.
Czekoladka 2