Sposób przygotowania:
Mielone kotlety z mozzarellą w pieczarceI

1. Do dużego miski przekładam mięso, wbijam jedno jajko i dodaję sól, obie papryki, majeranek, bułkę tartą oraz śmietanę. Wszystkie elementy dokładnie wyrabiają, tworząc jednolitą masę.
2. Pieczarki dokładnie myję i usuwam ogonki.
II

3. W każdej pieczarce nakładam porcję przygotowanej masy mięsnej, a następnie umieszczam po jednej kulce mozzarelli. Mozzarellę przykrywam mięsem, formując okrągłe kulki.
III

4. Kotlety obtaczam najpierw w roztrzepanym jajku widelcem, a następnie w bułce tartej.
IV

Smażę je na rozgrzanym oleju, aż będą złociste i chrupiące.
V

5. Gotowe kotlety podaję z preferowaną surówką oraz ziemniakami.
6. smacznego!
robaczek