Sposób przygotowania:
Kotlet z królika w panierce z otrąb owsianych
Mięso z królika na kotlety wyciąć z grzbietu, ja wcześniej mroziłam mięso.
Mięso na kotlet rozkroić tak aby powstał większy płat jak na kotlet i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Poobcinać wszystkie błonki i nasolić lekko. Jajko wybić do miseczki wlać mleka i dosypać pieprzu i rozmieszać. Oprószyć mąką kotleciki z królika z obu stron, następnie zanurzać w jajku z mlekiem.
Panierować w otrębach owsianych i smażyć na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor.
Mięso na kotlet rozkroić tak aby powstał większy płat jak na kotlet i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Poobcinać wszystkie błonki i nasolić lekko. Jajko wybić do miseczki wlać mleka i dosypać pieprzu i rozmieszać. Oprószyć mąką kotleciki z królika z obu stron, następnie zanurzać w jajku z mlekiem.
Panierować w otrębach owsianych i smażyć na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor.