Sposób przygotowania:
Kotlecik smażony z królika
Mięso na kotlety z polędwiczki opłukać i odkroić błonę. Następnie przez środek rozkroić tak aby powstał szerszy płat. Rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.
Następnie posypać przyprawą do królika lub solą i pieprzem. Odłożyć na 15 minut do lodówki. Wyjąć i panierować w mące, jajku rozbełtanym z odrobiną mleka i pieprzu, bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron, Po wierzchu posypać słodką papryką.
Podawać do drugiego dania lub do kanapek.
Następnie posypać przyprawą do królika lub solą i pieprzem. Odłożyć na 15 minut do lodówki. Wyjąć i panierować w mące, jajku rozbełtanym z odrobiną mleka i pieprzu, bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron, Po wierzchu posypać słodką papryką.
Podawać do drugiego dania lub do kanapek.