Sposób przygotowania:
Ragout- królik duszony w winie
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Usuwamy grubsze kości i panierujemy w mące. Kładziemy na patelni z dobrze rozgrzanym tłuszczem, smażymy mieszając. Kiedy delikatnie się zrumieni dodajemy pokrojony w kostkę boczek.
Pomidory obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Dodajemy do mięsa razem z posiekaną cebulą, solą i pieprzem. Całość podlewamy winem oraz wodą. Dusimy pod przykryciem koło 40 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę. Tak przygotowanego królika podajemy z ryżem.
Pomidory obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Dodajemy do mięsa razem z posiekaną cebulą, solą i pieprzem. Całość podlewamy winem oraz wodą. Dusimy pod przykryciem koło 40 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę. Tak przygotowanego królika podajemy z ryżem.
sammakko
Magdalena88
Marika-
zbysiowa
Mariko, dobrze przygotowane, jest mięciutkie i delikatne. Często przyrządzam, lubimy najpierw marynowane w maślance:)
Takiego królika w winie, muszę koniecznie upichcić ;)
sammakko