sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 388]

Ragout- królik duszony w winie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mięso z królika jest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka.

Ragout- królik duszony w winie

Składniki:

Ragout- królik duszony w winie

Składniki

Sposób przygotowania:

Ragout- królik duszony w winie
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Usuwamy grubsze kości i panierujemy w mące. Kładziemy na patelni z dobrze rozgrzanym tłuszczem, smażymy mieszając. Kiedy delikatnie się zrumieni dodajemy pokrojony w kostkę boczek.

Pomidory obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Dodajemy do mięsa razem z posiekaną cebulą, solą i pieprzem. Całość podlewamy winem oraz wodą. Dusimy pod przykryciem koło 40 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę. Tak przygotowanego królika podajemy z ryżem.

Tagi:

danie mięso