Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Kotlety baranie z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ruszt silnie rozgrzać, ułożyć na nim baranie kotlety i piec z każdej strony po 2-3 minuty, wewnątrz powinny byc różowe.

Kotlety baranie z rusztu

Składniki:

Kotlety baranie z rusztu

 

Sposób przygotowania:

Kotlety baranie z rusztu
Mięso opłukać, pokroić na małe kotlety,  po 2 na osobę. Kotlety lekko rozbić  i uformowac owalny kształt. Natrzeć roztartym czosnkiem, pieprzem i solą oraz posmarować olejem. Ruszt silnie rozgrzać, ułożyć na nim baranie kotlety i piec z każdej strony po 2-3 minuty, wewnątrz powinny byc różowe.