eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety do burgerów Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam wołowe kotlety do burgerów. Zmieliłam na grubym sitku wołowy rozbratel i uformowałam kotlety.

Kotlety do burgerów Eli

Składniki:

Kotlety do burgerów Eli

mięso

  • 900 g mięsa wołowego rozbratel po usunięciu kości

dodatki

  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kotlety do burgerów Eli

przygotowanie mięsa

Kotlety do burgerów Eli
Rozbratel pokroić na duże kawałki do zmielenia.

Rozbratel opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić w dużą kostkę.

przygotowanie mięsa

Kotlety do burgerów Eli
Zmielić rozbratel w maszynce sitkiem z dużymi oczkami.

Mięso zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.

przygotowanie kotletów

Kotlety do burgerów Eli
Do mięsa dodać sól, pieprz do smaku i musztardę.

Do zmielonego mięsa dodać musztardę, sól i pieprz do smaku. Mięso dokładnie wyrobić.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety do burgerów Eli
Z wyrobionego mięsa uformować okrągłe kotlety..

Wyrobione mięso podzielić na 6 części i uformować kotlety. Kotlety usmażyć na suchej gorącej patelni.


Tagi:

mięso kotlet