Sposób przygotowania:
Chili sin carne
Fasolę należy wcześniej namoczyć, minimum 4 godziny a następnie ugotować.
Na rozgrzany olej dajemy przyprawy oraz posiekaną w kostkę cebulą i tak smażymy aż się cebula zeszkli.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, fasolę i smażymy przez 5 minut.
Po czym dodajemy puszkę pomidorów krojonych, z 2 szklanki wody, soli, pieprzu i gotujemy aż zacznie bulgotać.
Kolejnym etapem jest dodanie posiekanych przez nas pomidorów i puszki kukurydzy i ponownie gotujemy minimum 5 minut.
Teoretycznie najlepiej podawać z ryżem, ale może być też z makaronem lub świeżym pieczywem.
Smacznego:-)
Na rozgrzany olej dajemy przyprawy oraz posiekaną w kostkę cebulą i tak smażymy aż się cebula zeszkli.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, fasolę i smażymy przez 5 minut.
Po czym dodajemy puszkę pomidorów krojonych, z 2 szklanki wody, soli, pieprzu i gotujemy aż zacznie bulgotać.
Kolejnym etapem jest dodanie posiekanych przez nas pomidorów i puszki kukurydzy i ponownie gotujemy minimum 5 minut.
Teoretycznie najlepiej podawać z ryżem, ale może być też z makaronem lub świeżym pieczywem.
Smacznego:-)