Sposób przygotowania:
Łosoś w sosie musztardowym, z seremETAP 1:
Łososia pozbawiamy łusek lub całej skórki oraz ości. Każdą porcję kroimy na 2 części. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb i skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Łososia układamy w blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
ETAP 2:
Przygotowujemy sos. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, smażymy cebulę, a gdy ta się zeszkli, dodajemy śmietanę i musztardę, sól, pieprz, suszoną natkę i suszony szczypiorek. Podgrzewamy, aż sos się zagęści.
Doprawiamy do smaku.
ETAP 3:
Każdą porcję łososia smarujemy sosem.
ETAP 4:
Na łososiu posmarowanym sosem układamy plasterki sera. Danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C na ok. 20 minut.