Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1027]

Kotlety drobiowe z papryką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z piersi kurczaka zapieczone z papryką i serem to pomysł na szybki obiad. Świetnie smakują z ryżem i ulubioną surówką.

Kotlety drobiowe z papryką i serem

Składniki:

Kotlety drobiowe z papryką i serem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe z papryką i serem

ETAP 1:

Kotlety drobiowe z papryką i serem
Piersi z kurczaka rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem

Paprykę myjemy i kroimy w paseczki.

Mięso opłukujemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem na kotlety, solimy i oprószamy pieprzem z obu stron.

ETAP 2:

Kotlety drobiowe z papryką i serem
Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej

Kotlety panierujemy kolejno: w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy z obu stron na oleju.

ETAP 3:

Kotlety drobiowe z papryką i serem
Usmażone kotlety przekładamy do formy do pieczenia, układamy na nich paprykę

Kotlety przekładamy do natłuszczonego naczynia do zapiekania. Na każdym kotlecie układamy paseczek papryki.

ETAP 4:

Kotlety drobiowe z papryką i serem
Kotlety posypujemy serem startym na tarce o grubych oczkach

Kotlety posypujemy serem.
Pieczemy w 180 st. C przez 15 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.