Sposób przygotowania:
Kotlety grzybowo-jajeczne
Grzyby oczyścić szybko opłukać, zalać trochę zimną wodą, zagotować i wode z pianą wylać na durszlak, opłukać.
Ponownie grzyby włożyć do garnka, wlać zimnej wody i gotować z 30 minut, ponownie wylać na durszlak, wywar można zamrozić, użyć do sosu, zupy, bigosu.
Grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo.
Grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem.
Na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy.
Ponownie grzyby włożyć do garnka, wlać zimnej wody i gotować z 30 minut, ponownie wylać na durszlak, wywar można zamrozić, użyć do sosu, zupy, bigosu.
Grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo.
Grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem.
Na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy.