ziutula

ziutula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Kotlety grzybowo-jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kotlety grzybowo-jajeczne smakują bardzo na ciepły obiad jak również na zimno do bułki a`la burgery.

Kotlety grzybowo-jajeczne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety grzybowo-jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety grzybowo-jajeczne
Grzyby oczyścić szybko opłukać, zalać trochę zimną wodą, zagotować i wode z pianą wylać na durszlak, opłukać.

Ponownie grzyby włożyć do garnka, wlać zimnej wody i gotować z 30 minut, ponownie wylać na durszlak, wywar można zamrozić, użyć do sosu, zupy, bigosu.

Grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo.

Grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem.

Na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy.
Kotlety grzybowo-jajeczne.
Doskonale smakują i na ciepło na obiad i zimno do bułek.
Kotlety grzybowo-jajeczne.
Przygotować składniki do kotletów:usmażyć grzyby, jajka na twardo.
Kotlety grzybowo-jajeczne.
Na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety.

Tagi:

danie grzyby