Sposób przygotowania:
Kotlety mięsno ryżowe z grzybami leśnymi
Grzyby oczyszczamy, obieramy i myjemy. Kroimy i osączamy. Cebulę obieramy ,kroimy drobno. Na rozgrzanym maśle podsmażamy lekko cebulę. Dodajemy na patelnię przygotowane grzyby.
Oprószamy pieprzem ,sola i dusimy do miękkości. Dodajemy bułkę tartą, wymieszać i doprawiamy do smaku. Przestudzamy.
Do mięsa dodajemy ugotowany i wystudzony ryż, wbijamy jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku (można dodać drobno pokrojoną cebulę).
Odrywamy kawałki masy, rozpłaszczamy na dłoni i nakładamy farsz grzybowy.
Formujemy podłużne kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Oprószamy pieprzem ,sola i dusimy do miękkości. Dodajemy bułkę tartą, wymieszać i doprawiamy do smaku. Przestudzamy.
Do mięsa dodajemy ugotowany i wystudzony ryż, wbijamy jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku (można dodać drobno pokrojoną cebulę).
Odrywamy kawałki masy, rozpłaszczamy na dłoni i nakładamy farsz grzybowy.
Formujemy podłużne kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
CORAL
katarzynka455
dziękuję:))