Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z kurkami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, zmielić.
Bułkę namoczyć , odcisnąć. Mięso włożyć do miski , dodać bułkę, jajko ,czosnek przeciśnięty przez praskę. Mięso wymieszać , doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego.
Grzyby kurki umyć, duże pokroić na mniejsze kawałki, małe pozostawić całe. Cebulę obrać, drobno posiekać. Masło rozgrzać na patelni dodać cebulę oraz kurki.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smażyć do miękkości grzybów. Następnie z mięsa formować placuszki, nałożyć kurki, przykryć mięsem i uformować kotleta. Obtoczyć w tartej bułce. Rozgrzać olej na patelni, smażyć kotlety z obu stron.
Bułkę namoczyć , odcisnąć. Mięso włożyć do miski , dodać bułkę, jajko ,czosnek przeciśnięty przez praskę. Mięso wymieszać , doprawić do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego.
Grzyby kurki umyć, duże pokroić na mniejsze kawałki, małe pozostawić całe. Cebulę obrać, drobno posiekać. Masło rozgrzać na patelni dodać cebulę oraz kurki.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smażyć do miękkości grzybów. Następnie z mięsa formować placuszki, nałożyć kurki, przykryć mięsem i uformować kotleta. Obtoczyć w tartej bułce. Rozgrzać olej na patelni, smażyć kotlety z obu stron.
Megi-
Magdalena88
Marika-