Sposób przygotowania:
Kotlety gyros w papryceI

Papryki kroimy w krążki 2, 5 cm, wyjmujemy nasiona, zbędne części z papryk pozostawiamy, kroimy drobno, odstawiamy na bok.
II

Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, paprykę, którą wcześniej pokroiliśmy, oraz cebulę. Wsypujemy bułkę tarta, odlaną z zalewy kukurydzę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
III

Krążki z papryk układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w środek każdej papryki nakładamy farsz.
IV

Pieczemy w piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczach.
V

Przed podaniem polewamy jedną łyżka ketchupu na każdy krążek papryki.
Smacznego.