Sposób przygotowania:
Kotlety jaglane z rukolą i pomidorami
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie następnie w gorącej.
W garnku zagotować wodę osolić ,gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na maśle dodajemy pokrojoną drobno rukolę mieszamy i studzimy.
Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem. Do zimnej kaszy dodajemy cebulę z rukolą, pokrojone drobno pomidory z zalewy.
Do kaszy dodajemy przyprawy wbijamy jajko wsypujemy bułkę i kaszę wyrabiamy masę.
Jeżeli jest wolna to dodajemy trochę bułki albo kaszy. Mokrymi dłońmi formujemy kotlety które obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety obsmażamy na rozgrzanym oleju. POLECAM !!!
W garnku zagotować wodę osolić ,gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na maśle dodajemy pokrojoną drobno rukolę mieszamy i studzimy.
Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem. Do zimnej kaszy dodajemy cebulę z rukolą, pokrojone drobno pomidory z zalewy.
Do kaszy dodajemy przyprawy wbijamy jajko wsypujemy bułkę i kaszę wyrabiamy masę.
Jeżeli jest wolna to dodajemy trochę bułki albo kaszy. Mokrymi dłońmi formujemy kotlety które obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety obsmażamy na rozgrzanym oleju. POLECAM !!!
gusia1000