Sposób przygotowania:
Kotlety jaglane z piekarnika
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu studzimy. Cebulę kroimy w kostkę pieczarki obieramy i ścieramy.
Na patelni rozgrzewamy masło dajemy cebulę i pieczarki podsmażamy chwilę studzimy Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem.
Do kaszy dodajemy zimne pieczarki ,natkę posiekaną wbijamy jajko doprawiamy pieprzem, solą dodajemy pozostałe przyprawy. Wsypujemy kaszę i otręby dodajemy słonecznik najlepiej lekko zmielony w blenderze wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety które układamy na blasze wyłożonej papierem . Nagrzewamy piekarnik 200 st termoobieg. Kotlety ułożone na blasze skrapiamy lekko olejem.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25-30 minut.
POLECAM.
Na patelni rozgrzewamy masło dajemy cebulę i pieczarki podsmażamy chwilę studzimy Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem.
Do kaszy dodajemy zimne pieczarki ,natkę posiekaną wbijamy jajko doprawiamy pieprzem, solą dodajemy pozostałe przyprawy. Wsypujemy kaszę i otręby dodajemy słonecznik najlepiej lekko zmielony w blenderze wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety które układamy na blasze wyłożonej papierem . Nagrzewamy piekarnik 200 st termoobieg. Kotlety ułożone na blasze skrapiamy lekko olejem.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25-30 minut.
POLECAM.
gusia1000