Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczne z cebulą i koperkiem
Dwa jajka odłożyć chwilowo na bok, a sześć jajek ugotować na twardo. Ugotowane na twardo jajka odstawić do ostygnięcia, a następie po wystudzeniu obrać je ze skorupek i pokroić w średniej wielkości kostkę. Pokrojone jajka przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć ją na patelni z rozpuszczonym masłem. Dodać podsmażoną cebulę do miski z pokrojonymi jajkami. Do cebuli i jajek dosypać solidną dawkę suszonego koperku oraz dodać także słodką mieloną paprykę, mąkę kukurydzianą i wbić jedno jajko oraz doprawić całość solą i pieprzem. Wszystkie składniki umieszczone razem w misce ręcznie wymieszać, by powstała jajeczna masa na kotlety. Z gotowej masy formować kotlety średniej wielkości, które następnie obtaczać w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Uformowane i obtoczone w jajku i w bułce tartej kotlety smażyć z obu stron na patelni z dobrze rozgrzanym olejem do momentu zarumienienia się panierki.