WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1573]

Gołąbki bez zawijania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gołąbki bez zawijania z mięsa mielonego, ryżu i startej kapusty białej zapiekane w sosie pomidorowym w piekarniku.

Gołąbki bez zawijania Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania

ETAP 1:

Mięso wieprzowe zmielić. Kapustę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudzić. Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić na oleju. Wymieszać z majerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Ryż, cebulę i kapustę dodać do mięsa. Dodać jajka. Dodać sól, pieprz i paprykę. Wyrobić na jednolitą masę mięsną. Formować podłużne gołąbki, panierowac w mące i odkładać na talerz. Następnie obsmażyć na oleju i przełożyć do naczynia żaroodpornego.

W garnku zagotować bulion. Wymieszać z koncentratem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i zioła prowansalskie. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu kilka minut. Dodać śmietanę.

Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie zimnej wody i wlać do sosu. Gotować aż sos się zagęści. Polać nim gołąbki. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Gołąbki bez zawijania
Obsmażone gołąbki zalane sosem pomidorowym.
Gołąbki bez zawijania
Gołąbki po obsmażeniu ułożone w naczyniu żaroodpornym
Gołąbki bez zawijania
Uformowane i obtoczone w mące pszennej gołąbki ułożone na talerzu
Gołąbki bez zawijania
Wyrobiona w misce masa mięsna na gołąbki.
Gołąbki bez zawijania
Składniki na gołąbki umieszczone w misce