Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 213]

Kotlety jajeczne z marchewką i porem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne kotlety jajeczne z warzywami. Świetnie smakują jajo dodatek do gotowanych ziemniaków i ulubionej surówki lub podane w pieczywie ze świeżymi warzywami i majonezem.

Kotlety jajeczne z marchewką i porem

Składniki:

Kotlety jajeczne z marchewką i porem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne z marchewką i porem
Obrane, umyte marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach, pora posiekać drobno.

Warzywa zalać wrzątkiem, odstawić do wystudzenia.

Jajka obrać,umyć, pokroić w małą kostkę.

Wbić jajka surowe, dodać marchewkę z porem, wsypać bułkę tartą.

Masę doprawić solą i pieprzem.

Z masy formować owalne kotlety.

Smażyć na rozgrzanym oleju lub maśle na rumiano z obu stron.