Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotlety jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotleciki z ugotowanych jajek a w środku kawałki roztopionego , ciągnącego się pysznego sera żółtego.

Kotlety jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety jajeczne

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne
Bułkę zalać mlekiem. Dziesięć jajek ugotować na twardo , zalać zimną wodą a gdy ostygną obrać i zetrzeć na tarce lub rozgnieść tłuczkiem. Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do startych jajek dodać surowe jajka , zeszkloną cebulę ,odciśniętą bułkę, doprawić do smaku i wymieszać. Z masy formować kotlety a do środka wkładać kawałek sera żółtego. Kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Kotlety jajeczne
Dziesięć jajek ugotować na twardo , zalać zimną wodą a gdy ostygną obrać i zetrzeć na tarce lub rozgnieść tłuczkiem.
Kotlety jajeczne
Do startych jajek dodać surowe jajka , zeszkloną cebulę ,odciśniętą bułkę, doprawić do smaku i wymieszać.
Kotlety jajeczne
Z masy formować kotlety a do środka wkładać kawałek sera żółtego.
Kotlety jajeczne
Kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.