Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczne z farszem pieczarkowym
Jaja obrać ze skorupek i drobno pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, salami, pieczarki i cebulę drobniutko pokroić. Posiekane jaja wymieszać z solą, pieprzem ziołowym oraz kolendrą. Na patelni rozpuścić masło i dodać cebulę. Gdy zacznie się szklic, dodać pieczarki, sól i pieprz. Smażyć przez ok 10-15 minut do miękkości, przestudzić. Surowe jaja rozbełtać. Ugotowane jaja rozgnieść blenderem, dodać majonez, salami, koper, bułkę tartą, drobno starty ser oraz surowe jaja, wymieszać. Pieczarki z cebulą rozdrobnić blenderem (używam rozdrabniacza). Z papki jajecznej formować kulki, w środku zrobić dulek, który wypełnić farszem. Formować kształtne kotlety, które obtaczać w bułce tartej i smażyć na lekko rumiano z obu stron.
Natala1210
eluchap
yola
Sarenka
anita80
Sarenka
luna
agatka244
mateuszek24993