Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczne
1. Jaja obrać ze skorupki. Zmielić za pomocą widelca lub bardzo drobno poszatkować.
2. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Po czym dokładnie ją ugnieść z wody.
3.Szczypiorek pokroić.
4. Do miski wrzucić poszatkowane jaja na twardo, kajzerkę, rozbić jajo, dodać sól, pieprz ( do smaku ), szczypiorek.
5.Rozgrzać olej.
6. Uformować z masy formy kotlecików. Obtoczyć je w bułce tartej.
7. Smażyć jajeczne kotleciki około 3-4 minuty.
2. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Po czym dokładnie ją ugnieść z wody.
3.Szczypiorek pokroić.
4. Do miski wrzucić poszatkowane jaja na twardo, kajzerkę, rozbić jajo, dodać sól, pieprz ( do smaku ), szczypiorek.
5.Rozgrzać olej.
6. Uformować z masy formy kotlecików. Obtoczyć je w bułce tartej.
7. Smażyć jajeczne kotleciki około 3-4 minuty.