klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kotlety mielone to wyzwanie dla każdego człowieka.Jak wiadomo najważniejsze jest dobrej jakości mięso mielone do kotletów, a reszta to już rzecz dodatków takich jak młode ziemniaczki i marchewka z groszkiem.

Kotlety mielone

Składniki:

Kotlety mielone

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo wołowego
  • 1 cebula
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 1 szklanka wody
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone
Do miski wlej szklankę wody i namaczaj w niej kajzerkę. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Do wysokiej miski włóż mięso mielone, dodaj jajko, drobno pokrojoną cebulę, odsączoną z wody kajzerkę oraz dodaj sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj na gładką masę , z której formuj zgrabne kotleciki. Kotlety smaż na dobrze rozgrzanej patelni z olejem na brązowy kolor z obu stron.