kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjne kotlety mielone z mięsa wieprzowego z dodatkiem bułki tartej, jajka, cebuli i czosnku oraz przypraw. Wyśmienicie smakują z ziemniakami i surówką.

Kotlety mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Do miski przekładamy mięso mielone i dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy, pokrojoną cebulę i czosnek. Dokładnie mieszamy, jeśli masa jest za mało kleista wlewamy trochę wody.

Formujemy zgrabne kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy.
Kotlety mielone
Obraną cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę
Kotlety mielone
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy
Kotlety mielone
Z masy mięsnej formujemy zgrabne kotleciki
Kotlety mielone
Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju i przekładamy na ręcznik papierowy