Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z mozzarellą
Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy namoczoną i odciśnięta kajzerkę, musztardę, cebulę ścieramy na tarce na drobnych oczkach, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, mozzarellę odsączamy z zalewy.
Z mięsa mielonego formujemy małe kotleciki wkładając w każdy kulkę mozzarelli. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Z mięsa mielonego formujemy małe kotleciki wkładając w każdy kulkę mozzarelli. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Magdalena88
Marika-