WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Leczo z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos a'la leczo z fasolki szparagowej żóltej i zielonej, z cebulą, cukinią i marchewka, z dodatkiem przecieru pomidorowego.

Leczo z fasolki szparagowej Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Leczo z fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolki szparagowej

ETAP 1:

Fasolkę opłukać. Odciąć końcówki. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie tak aby była sprężysta. Odcedzić. Cebule obrać, posiekać i wrzucić na rozgrzany olej (kilka łyżek) w garnku. Zeszklić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.

Dodać pokrojone w słupki marchewki i pokrojoną w kostkę cukinię pozbawioną gniazd nasiennych. Dodać fasolkę szparagową. Wlać przecier pomidorowy i sos paprykowo - pomidorowy. Wymieszać. Dodać przyprawy. Dusić razem mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Podawać jako samodzielne danie lub jako sos do ryżu czy makaronu.

Leczo z fasolki szparagowej
Leczo z fasolki po przygotowaniu w garnku
Leczo z fasolki szparagowej
Przecier pomidorowy i sos paprykowo - pomidorowy dodany do garnka
Leczo z fasolki szparagowej
Fasolka szparagowa dodana do pozostalych ważyw
Leczo z fasolki szparagowej
Marchewka i cukinia dodane do podduszonej cebuli
Leczo z fasolki szparagowej
Cebula wrzucona na gorący olej