Sposób przygotowania:
Pyszne kotlety ziemniaczano-twarogowe z cebulką
Ziemniaki z dnia poprzedniego przetrzeć przez praskę do ziemniaków, również twaróg przetrzeć po ziemniakach do miski.
Na oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę posypaną cukrem i kucharkiem, wystudzić i dodać do ziemniaków z twarogiem.
Dodać jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną, pieprz mielony i wyrobić szybko ciasto.
Łyżką maczaną w wodzie brać porcje ciasta i formować kotlety, nie za grube, lekko je spłaszczyć.
Olej rozgrzać na patelni i kłaść kotlety.
Smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na talerz usmażone i smażyć następne porcje.
Na oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę posypaną cukrem i kucharkiem, wystudzić i dodać do ziemniaków z twarogiem.
Dodać jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną, pieprz mielony i wyrobić szybko ciasto.
Łyżką maczaną w wodzie brać porcje ciasta i formować kotlety, nie za grube, lekko je spłaszczyć.
Olej rozgrzać na patelni i kłaść kotlety.
Smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na talerz usmażone i smażyć następne porcje.