Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą
Kaszę orkiszową gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Kapustę drobno siekamy, przekładamy do miski, lekko solimy, odstawiamy na kilka minut żeby zmiękła, odciskamy z nadmiaru wody. Koperek drobno siekamy.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy ugotowaną kaszę, kapustę oraz koperek. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy ugotowaną kaszę, kapustę oraz koperek. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
CORAL