Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka pieczone z pieczarkami
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroic w plastry.
Oczyszczone, umyte i osuszone udka natrzeć solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do kurczaka.
Cebule pokroić w krążki. Krążki cebuli ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia bądź matą do pieczenia. Na cebuli ułożyć przygotowane mięso z kurczaka, pomiędzy udkami powkładać ząbki czosnku oraz pokrojone pieczarki.
Blaszkę dokradnie przykryć folia spożywczą i wstawić do piekarnika. Piec w 180 C przez około 1 godzinę. Po 40 minutach pieczenia, zdjąć folię spożywczą , wszystko delikatnie przemieszać i piec by mięsu eis pięknie zrumieniło.
Oczyszczone, umyte i osuszone udka natrzeć solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do kurczaka.
Cebule pokroić w krążki. Krążki cebuli ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia bądź matą do pieczenia. Na cebuli ułożyć przygotowane mięso z kurczaka, pomiędzy udkami powkładać ząbki czosnku oraz pokrojone pieczarki.
Blaszkę dokradnie przykryć folia spożywczą i wstawić do piekarnika. Piec w 180 C przez około 1 godzinę. Po 40 minutach pieczenia, zdjąć folię spożywczą , wszystko delikatnie przemieszać i piec by mięsu eis pięknie zrumieniło.
robaczek