Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mielone z mozzarellą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smakowite kotlety z serową nutą.

Mielone z mozzarellą.

Składniki:

Mielone z mozzarellą.

 

  • 400g mięsa mielonego
  • 1 cebula czerwona
  • bułka
  • 1 jajo
  • 3 ząbki czosnku
  • 100g sera mozzarella
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • pęczek pietruszki
  • łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mielone z mozzarellą.
Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek. Bułkę namoczyć w mleku. Do mięsa dodać cebulę, bułkę, jajko, wymieszać, dodać posiekaną drobno pietruszkę i majeranek. Doprawić solą i pieprzem. Ser mozzarella pokroić na kawałki. Formować okrągłe kotlety, do każdego wkładać kawałek mozzarelli i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć kotlety na rumiano z obu stron.